Опис
«Матусині Вареники» — це найрідніша у світі страва. Напевно, кожний українець із дитячих років невиліковно закоханий у багатство її начинок. Вишня чи солодкий сир, лівер зі шкварками чи картопля, навіть бринза з грецьким горіхом — що тільки не загортали вдома в ніжне тісто! Зрівнятися з варениками в усі часи могли тільки дві страви: пельмені, повні свинини чи курки, і деруни, до яких завжди додавали то печериці, то сметану, то... Як добре, що у Львові є місце, де можна згадати смак дитинства!
«Матусині Вареники» радше нагадують сільську хату, ніж ресторан у центрі культурної столиці. Вишиті скатертини, дерев’яні столи й веретена, солом’яна стріха над баром... Тут, під в’язками часнику й перцю, українці почуваються як удома. Матуся робить для цього все можливе: однією рукою смажить свинячі стейки та варить борщ, другою — розливає то узвари з компотами, то темне пиво й горілку. Якби була третя, то вона б, напевно, маринувала скумбрію й різала салати з волячим язиком, солоним лососем або, скажімо, яйцями... Чого тільки не зробиш заради гостей!
Показати більше