Опис
tisto — неповторна бістро-пекарня. Замість італійської пасти вона ліпить пасту свою, київську. Замість смородинових млинців — смажить «ду-у-у-уже смородинові млинці», іще й прикрашаючи їх домашніми дивами — морозивом і житнім хлібом. Замість рецептів, що встигли набриднути,— утілює зовсім нові чи, навпаки, забуті. (Одного разу, скажімо, осучаснила вигадану ще у XVIII ст. українську страву — качку із запеченим кавуном.) Насамкінець, замість американських сінабонів і французьких круасанів (точніше, разом із ними) — пече фірмові буні — альтернативу всім альтернативам...
Що таке бунь? Це лохина з лавандою, жаб’ячі лапки з лісовими грибами, полуниця з помідором... Одно слово, це найвиразніший шедевр tisto. Найвиразніший, але не єдиний. Адже сьогодні Поділ неквапливо снідає тут круасанами й дерунами або поспішливо вибирає готовий обід із холодильника самообслуговування. Завтра — куштує крафтові джеми чи гранолу з усієї країни й вибирає між авторським коктейлем і коктейлем дня. Післязавтра — замовляє органічний трав’яний чай, або натуральне рожеве вино, або темний ром...
tisto, як і саме життя, складається з безлічі «інгредієнтів».
Показати більше