Опис
«Спельта» — це американські, французькі й бельгійські техніки, італійське масло, німецьке обладнання, але до самих кісток українська пекарня. Це перетворення міфу про корисну випічку на реальність за допомогою органічного борошна, живих заквашувальних культур і 30–40 год. ферментування. Це хліб житній і хліб пшеничний, це неадаптовані спанакопіта, тебіркес і шпандавер, круасан і печиво... Крім того, це безкомпромісний протест проти набридлих авокадо-тостів, що породив безліч альтернатив.
Із чого почати «спельтовий» день? Із хліба з мальдонською сіллю, або із фореллю, або козячим сиром... Із тоста, що купається в кленовому сиропі або катає на спині «мільйон креветок». Із сендвіча з омлетом чи підкопченою свининою. Як «спельтовий» день продовжити? У дусі борщу й панцанели, котлет по-київськи й біфштексу, окрошки й сальсичі... «Не хлібом єдиним» набуває тут буквального значення. Що ж до напоїв? Повний спектр: від кави до пива, від чаю до натурального вина. «Повна спельта»: такі знайомі й водночас зовсім нові смаки.
Показати більше