Vatra — це полум’яна сила гуцульського смаку й класичного кінематографу. Ресторан, що опанував п’ять сучасних способів перетворити м’ясо на його величність м’ясо та захопився естетикою «Твін-Пікса». Захопився настільки, що гості, зустрічаючись із маленькою людиною — хостес і милуючись червоними шторами, швидко розуміють: Vatra — це сама містика. Справді: є щось незбагненне в оленині, курці, мармуровій яловичині й закарпатській свинині, які правлять тут бал у команді з тунцем і лососем.
У ресторані не пояснюють, що же все-таки означають сови та як же все-таки перекласти назву приквелу відомої історії. Однак, незважаючи на це (і незалежно від того, чи розуміє гість усі ці алюзії), Vatra не полишає олімпу столичних ресторанів. Завдяки філе міньйон і червоному борщу, бургеру з брискетом і копченому серцю… Утім, насамперед — завдяки творінням коптильні та закарпатським дарам: пастрамі, салу, кістковому мозку, карпачо з оленини, лавандовій гауді… Навіть вугру, що мить тому плавав у Шацьких озерах.
Для кожної їстівної цінності тут, у світі блюзу, джазу й химерних шкіряних масок, є питна пара. Лимонади або коктейлі, кава або вина (від французьких до одеських), фреші або дижестиви, чаї або віскі… Вогняне серце Vatra б’ється в ритмі всіх уподобань.