REMI — це затишок зі смаком історії. Піца з тіста, яке ферментують 48 год (так коржі стають легкими й ароматними). Домашнє печиво, насамперед солодкі круасани. Сніданки весь день (від шакшуки до сирників)... Усі ці страви, уже рідні для киян, здаються тут знайомими незнайомцями. Причиною всього Будинок Берла Мороза. Саме в цій архітектурній пам’ятці оселилося кафе й саме від неї успадкувало вміння неквапливо насолоджуватися кожною миттю... От який секретний інгредієнт змінює тут кожну страву — безтурботність.
Це місце пам’ятає Київ іще з 1910–1912 рр., навіть береже на фасаді сліди від старих вивісок. Колись тут жили заслужені науковці й працював гастроном, сьогодні ж — подають популярні в Європі страви й напої. Щодня в цьому кафе снідають омлетами, обідають лінгвіні з мідіями й вечеряють курячими шашликами чи, може, піцою з пепероні. Щодня тут збадьорюються від фільтр-кави, освіжаються яблучним смузі й куштують більш міцні напої — від саверів чи переважно італійських вин до віскі... Так живе основний поверх REMI.
Що бачать кияни, щойно зайшовши до цього кафе? Круглі столики, а на них — живі квіти у вазах; шафу із сервізом і полиці з книжками; штучний граніт під ногами... Безліч деталей, із яких, наче конструктор, складається затишок цього місця. Чого ж гості спочатку не бачать? Підвалу, а в ньому — охайної зали на 25–30 осіб, у якій є проєктор, мікрофони, акустичні системи та інші зручності. Тут відбувається все на світі — від лекцій чи майстер-класів до дитячих і корпоративних свят, подалі від чужих очей і столичного метушіння...
Тут відбувається життя в стилі REMI, насичене й цікаве.