«Марія» — це романтика 2000-х рр. Якось один киянин прокинувся з думкою, що відтепер щодня готуватиме сніданки для коханої (усі вже здогадалися, як її звали?). Так і народилася ідея цього кафе — місця, що зустрічає ранок домашнім хлібом і розсипом круасанів і млинців. До чого же тут 2000-ні рр.? До того, що на кухні «Марії» творять прості-непрості страви, здатні занурити в ностальгію. Прості — адже складаються з «рідних» продуктів: від печеного гарбуза до шпротів. Непрості — адже манять «океанічністю» креветок, а у звичних варениках ховають блакитний сир...
Деруни, омлет, біфштекс... Хоча серце «Марії» належить сніданку, вона завжди знає, що подати посеред дня чи ввечері. Що же? На тарілці — бургери (звісно, з яловичиною), гарячі бутерброди (на кожний смак: із тунцем, шинкою, червоною ікрою...), пасту, тофу... У чашці — пуер, або капучино, або морс, наприклад, із журавлини... У келиху — вино (натуральне й не тільки) та іконічні коктейлі: від негроні до космополітену...
«Марія», як і день, розпочинається зі сніданків, але має чим зацікавити в будь-яку мить доби.