Опис
Jermuk — це Кавказ та Україна в одній тарілці. Ресторан, що успадкував красномовну назву від одного вірменського міста. Вона означає «гарячі джерела» — і, напевно, немає ліпшого слова, ніж «гарячий», щоб описати кухню цього закладу. Саме такими, просто з полум’я, на столи Jermuk потрапляють телячі шашлики й фаршировані щуки, хачапурі по-аджарськи й солянки, курчата тапака й свинячі битки… Тут, де картопля, спечена із салом, сусідить із пловом, а узвар — з айраном і грузинськими винами, дві культури поєднуються в найапетитніший з усіх можливих спосіб.
Люля-кебаби, вирізки, реберця… Українці знають смаки цих дарів Кавказу напам’ять. Утім, ресторан має і дещо менш звичне. Скажімо, тживжик; чи багато хто в столиці знає, що це — печінка, обсмажена не лише із цибулею, але й із серцем і легенями? Або абхазурі; чи всі чули про ці телячі котлети, які потрібно смажити загорнутими в жирову сітку (жир — свинячий)? Урешті-решт, угра; чи всякий киянин зуміє пояснити, чим ця страва відрізняється від супу з курячими фрикадельками?..
Кавказ раз у раз відкривається українцям по-новому, і особливо соковиті відкриття чекають на всіх у Jermuk.
Показати більше