Опис
«Алаверди» — це тост за традиції. Той, хто хоч раз бував на кавказькому застіллі, звісно, упізнав у назві ресторану «слово-естафету». Саме його, це слово, кажуть картвели, запрошуючи когось із гостей продовжити тост: що більше побажань, то веселіше свято. А що таке свято по-кавказьки? Це хінкалі, пишне тісто яких ні баранині, ні сулугуні, ні вишням не дає втратити смак. Це свинячі шашлики у яблучно-горіховому й сливово-часниковому соусах — сацебелі й ткемалі. Це баклажани — як свіжі, так і смажені, хачапурі, червоне вино... Це «Алаверди» на Позняках!
Тут, де око милують глечики з вузькими горлечками, портрети вусатих горців і «кам’яний» камін, кияни збираються з приводу й без приводу. Хтось святкує в цьому ресторані дні народження (іменинникам зазвичай видають пухнасту папаху з буркою). Хтось збирається в ньому з друзями (на кожну компанію тут чекають, зокрема, шашлик-сети на 4–8 персон). Хтось влаштовує тут весілля, корпоративні й інші свята (для цього заклад якраз має три зали: на 25, 30 і 50 осіб)... Усі йдуть задоволеними й повертаються знову й знову: картвельської гостинності вистачає на всіх!
Показати більше