Cukor Black — це сніданки проти стереотипів. Хто сказав, що розпочати день можна або неправильно, або несмачно? У цьому кафе готові сперечатися, висуваючи найрізноманітніші аргументи. Їстівні, звісно. Наприклад, домашній хліб (тісто на нього розчиняють аж 48 год, щоб смак ставав багатшим),— ідеальну пару для хрусткого бекону. Солоного лосося з авокадо — джерело енергії, доповнене яєчнею. Ніжну вівсяну кашу (із суцільного зерна!) з бобовою пастою — страву, повну клітковини... Хто не бував у Cukor Black по сусідству з готелем «Крива Липа», той не знає, що таке ідеальний ранок!
Що в сніданках найліпше? Безперечно, те, що насолоджуватися ними «легально» коли завгодно — хоч уранці, хоч удень або ввечері. Тож це кафе (у львів’ян воно, до речі, асоціюється із чорничними сирниками) готує сніданки від світання до смеркання. Утім, чому тільки сніданки? Іще в закладі знаються на випічці.
Cukor Black — улюблене місце для професійних шукачів нагоди: пекарі тут щодня мають для гостей щось таке, чого не було в меню вчора. Так, сьогодні вони пригощають кокосовою версією крему-брюле, завтра — морквяним тістечком з оливковою олією, післязавтра — сирниками в компанії кардамону та м’яти... Найщасливіші куштують тут шоколадний батончик із мигдалевих борошна й крему — десерт, якому не потрібні ні цукор, ні глютен, щоб бути популярним... Добра уява — одна з головних рис закладу.
До речі, про уяву. Те, що вона не обійшла Cukor Black, стає зрозуміло на перший же погляд на інтер’єр. Мало хто здогадався б повісити під самою стелею велосипед чи, скажімо, намалювати альпіністів, що підкорюють не покриту фарбою частину цегляної стіни... Кафе схоже на житло студента, що любить книжки й живі рослини, малює чорно-білі портрети на вапні й розуміє: без напоїв цього всього недостатньо. Тому шанувальники «піца-вафель» (із пепероні й гострим медом), шакшуки й інших «хітів» закладу завжди мають що налити в чашку чи навіть келих.
Варіантів і справді багато. Кава, зокрема арабіка з Ефіопії, Колумбії та інших країн, звідки у Львів привозять зерна з ароматом жасмину, білого шоколаду й навіть рому. Чай насамперед гречаний, на смак схожий на печиво й попкорн. Пшеничні елі й молочні стаути від невеликих пивоварень та натуральне вино: піно, шато, пекорино... Крім того — коктейлі: від усім відомої мімози до польоту фантазії Cukor Black, як-от савер із корицевим лікером та ананасовим ромом... Що ще потрібно для насиченого відпочинку?