Churrasco — це Бразилія на картвельський лад. Мабуть, кожний шанувальник м’яса чув про родизіо — винахід латиноамериканських ресторанів. У вільному перекладі це слово означає «платиш один раз — і замовляєш скільки завгодно соковитих реберець і духмяних крилець». Здавалося б, такий формат закладу не вийшло б зробити ще ліпшим, але у Львові все-таки знайшли спосіб. Так у ресторані поруч із Бернардинським монастирем бразильська ідея поєдналася з ароматними хачапурі, хінкалі й безліччю інших страв Кавказу. Так з’явився ресторан, яких більше немає ніде у світі!
У Churrasco все за розкладом. Спочатку гостю подають холодні закуски (від маринованої цибулі до хумусу) — такі спокусливі, що завжди є ризик залишити недостатньо місця для м’яса. Потім влаштовують парад страв гриль (що 15 хв перед очима з’являється щось нове: то курячий люля-кебаб, то свинячий шашлик, то...). Лише тоді — бучний бенкет. Спробувавши все з набору, гість вирішує, чим насолодитися ще раз, а може, і не раз... Щоб замовляти далі, шанувальник м’яса користується фішкою: доки вона лежить зеленим боком догори, це означає: «Давай ще». (Так на ній і написано.)
Жодних обмежень, крім тих, які заклала в людину природа. Жодних додаткових витрат... Тільки правило: один набір — одна людина.
Формат родизіо перетворив гриль у Churrasco на головну зірку ресторану, за роботою якої щодня спостерігають десятки цікавих очей. (Не менш уважно розглядають вони горельєф на другому поверсі — масивну голову бика, вічнозелений тещин язик і картвельські глечики.) Однак необов’язково щоразу вибирати смажене, щоб завжди добре тут відпочивати. Якщо сьогодні душа просить чогось легшого, то можна замовити чахохбілі — солодку курку, тушковану з помідорами; яловичий суп харчо, гострий, духмяний від кінзи; традиційний салат із горіховою пастою... Варіантів — море!
Говорячи про страви Кавказу, не можна не згадати й про його вміння знатися на вині. На гранатовому, незвично гострому, із шоколадними нотами, завдяки яким напій стає хорошою парою пахлаві. На сапераві — в’язкому, такому, яке пахне стиглими сливами та добре поєднується з ніжним ягнячим каре, кисло-солодким від виноградного листя. На ркацителі, що приваблює ароматом персиків і пасує до курчати тапака, политого кислувато-гострим сацебелі…
Не менш популярним серед гостей Churrasco є й темне та світле пиво, яке подають не в келихах, а в банках... (Щоб дізнатися смак, потрібно взяти в руки консервний ніж.) Крім того, шанувальники легких напоїв знаходять у барі і домашній лимонад з вишні й троянди, і чай з імбиру та м’яти, і газовану боржомі... Ті, хто, навпаки, віддає перевагу чомусь міцному, спиняються на чачі, віскі, а також цілій низці фірмових настоянок (смородинова на джині, грушева на ромі тощо)... У меню — безліч напоїв для найрізноманітніших випадків: від тихого побачення до гучного сімейного бенкету.
Якщо відпочинок по-бразильськи й по-картвельськи одночасно — то Churrasco!