Churrasco — це пристрасть до м’яса. До каре з ніжної телятини, молочні ноти якої гармонійно поєднуються з ароматом диму. До люля-кебабу з пружної курки; із соусом із гірчиці й меду вона стає ще солодшою. До шашлику із соковитої свинини, яка тане в роті завдяки секретному маринаду... У «хижому» світі так багато страв — і кожну хочеться спробувати! Тому тут, за крок від Латинського собору, у теракотових, як соус барбекю, стінах, м’ясо подають у необмеженій кількості (жодних доплат за нові порції!)... Доти, доки гість ресторану сам не вирішить, що час зупинитися.
Заклади цього формату (він має назву «родизіо») давно стали доброю традицією бразильських міст, яка швидко скорила серця по всьому світу. У кожному з таких ресторанів, зокрема у львівському Churrasco, дотримуються цілої низки цікавих правил. Так, спочатку гостям видають спеціальні фішки, з одного боку зелені, з написом «Давай ще», з другого — червоні, з текстом «Вже досить». За допомогою цих фішок шанувальники смаженого м’яса згодом повідомляють офіціантам, чи продовжується свято живота... То як же воно, свято, відбувається?
Спочатку приносять набір сезонних закусок (головне — не захопитися ними!). Відтак що 15 хв на столі починають з’являтися нові й нові страви з м’яса: то ароматні ребра, то золотаві крильця, то ніжні шашлики... Лише після цього настає довгоочікувана «ера обжерливості»: гість, що спробував усе з набору, хоч до нового пришестя замовляє те, що йому сподобалося найбільше, не доплачуючи за це жодної копійки... Усе натрапляє лише на фізичні можливості людини (саме людини, а не людей: розділити цей бенкет з іще кимось не вийде).
Отже, м’ясо з відкритого вогню — візитна картка Churrasco. Водночас у меню є чимало більш легких страв; особливо вони до душі тим, хто не наважується спробувати себе в грі «з’їж скільки влізе». Це і тушковані яловичі щічки, і тартар із лосося, і варені раки... Навіть борщ із бограчем і популярна на Заході України смажена форель. Таке різноманіття, як магніт, притягує в ресторан і львів’ян, і туристів не лише на дружні зустрічі серед тропічних рослин, але й на цілі бенкети. У закладі якраз є для цього окрема кімната на 50 осіб, а також дуже щедрий бар.
Мало що в Churrasco запам’ятовується так, як пиво, адже подають його... у закритих банках. Щоб дізнатися, який цей напій на смак, гостю потрібно скористатися консервним ножем. На кожного, хто впорається з таким оригінальним завданням, чекатимуть 500 мл світлого пінного, легкого, з «гірчинкою», або темного, із солодким посмаком... Утім, Львів любить не лише пиво, тож бар має ще багато чого цікавого.
Важливу роль у меню відіграє вино. Італійське червоне, що доповнює бургер із курятиною сливово-вишневими відтінками смаку. Іспанське ігристе, яблучно-цитрусові ноти якого особливо добре пасують до салату з креветками. Німецьке біле, безалкогольне, ананасове «звучання» якого особливо подобаються тим, хто замовляє тут запечений камамбер... У льосі Churrasco завжди є щось особливе.
Шанувальники інших напоїв теж не залишаються з порожніми склянками й келихами. Так, у ресторані пригощають домашніми лимонадами із «заморських» фруктів — від апельсинів до манго, і томатним соком — вірним супутником багатьох м’ясних страв. Крім того — коктейлями, як-от негроні чи мохіто, і, навпаки, міцними напоями: настоянками, наприклад пулунично-перцевою, джином, віскі...
Якщо відпочинок на всі сто — то Churrasco!