Опис
«Первак» — це сам Київ. Точніше, те, яким він був на рубежі XIX–XX ст., з його пряною тюлькою, наваристою солянкою й багатогранним вином. Скільки традицій, скільки символів столиці зібрав цей ресторан! Самовари й книжки, вивіски й портрети, вінтажні сходи... Тут кожна деталь занурює в минуле, смак якого — це смак дерунів, вареників і, звісно же, сала. Тут кожна чорно-біла фотографія й старовинна газета спонукає дізнатися, які ж узвари й чаї любила столиця більш як сто років тому... Звучить цікаво? Тоді саме час прогулятися залами ресторанної версієї Києва.
«Первак» — місце унікальне. Тільки тут котлети по-київськи й рапани чарують ароматом на пожвавленому «Хрещатику», у міщанинському особняку «Бібліотека» й на «Липках» — у квартирі буржуа. Тільки тут соління, салати й домашні пиріжки виставляють на загальний «обжерний стіл» — «прилавок» на «Бессарабці». Тільки тут «на коня» можна випити, справді сидячи верхи (стільці в залі «Питна аптека» навіть мають хвости). (Для «вершників», до речі, ресторан «чаклує» над фірмовими настоянками: на обліписі, лимоні, бузині...)
Є чимало способів пройнятися київською історією, однак «найапетитнішим» із 1999 р. залишається він — легендарний ресторан «Первак».
Показати більше