«Гільда» — це європейський мікс на український лад. Фінський суп із вершками й фореллю та французький тартар, іспанський пиріг із картоплі та італійські ньокі з качкою, португальська закуска із консервованої сардини... Таку подорож світовими смаками тут доповнюють тим, що виробляють власноруч. Це маринад для мідій чи оливок, кілька соусів на будь-який смак і, звичайно ж, вермут — центр «Гільдового» всесвіту.
Як у багатьох кафе Італії й Іспанії, у закладі на «Золотих воротах» є не тільки кухня й бар. Кожного гостя запрошують у маркет консервів і макаронних виробів, м’яса й овочів, меду й джему, вин і сирів. Усі продукти — від київських та інших українських виробників.
Вечори вінілу, міні-ярмарки, дегустації кави й вина, оригінальні заходи, як-от «Песогулянка»,— «Гільда» живе активно й заохочує відвідувачів наслідувати її приклад.