Dolceteka Bassano — це бібліотека по-ювелірному витончених солодких легенд. «Періодична таблиця» (така висить тут на стіні), у якій кожний елемент — насолода. Вишневий даніш, магдалеві кантучині, черешневий тарт, ванільний еклер, карамельна цукерка, оливкове безе, лимонно-базиліковий сорбет... Стільки натуральних солодощів — не завжди із цукром, необов’язково з глютеном,— що кондитерська-пекарня часом сама губиться у власному «репертуарі». А якщо згадати, що тут є ще й повноцінні страви...
Так, це не помилка: у світі десертів відшукали місце й для солоного — і це тільки сніданки. Це паста — феєрверки креветок, баклажанів, тунця й пармезану. Це супи — хвилі капусти або курки. Це салати — подуви нектаринів, авокадо, тофу, лосося, яблучного крему... Це все, що радіє зустрічі з лимонадами чи сидром, молочними чи алкогольними коктейлями, кавою чи грапою, чаєм чи вином...
У Києві багато чимало хороших кондитерських, але тільки Dolceteka Bassano знає найкоротший шлях до столичних сердець.