Valentino — це витонченість у кожній деталі. У старовинних фресках, що зображують жителів і кам’яні будівлі Львова, та австро-угорській печі, личкованій мережчатими кахлями. У портьєрах із золотавими китицями, і скляних (венецьких!) люстрах. У склепінчастій стелі із цегли та м’яких килимах... У цьому палаці стриманої розкоші години течуть зовсім не так, як поза його дверима. Тут немає місця квапливості, тож нічого не заважає гостям відчувати кожну ноту ніжних гребінців, соковитої телятини гриль й ароматної піци з домашнім м’яким сиром... Так спокійно, так по-італійськи!
Valentino, ресторан при Swiss Hotel, дихає романтикою. Скільки побачень пам’ятає «Зелений зал» цього закладу — райський сад із натюрмортами в рамках, квітчастими шпалерами й світниками-пуп’янками! (По склу в стелі тут ковзають то сонячні промені, то краплі дощу.) Скільки пропозицій зробили у льосі ресторану, серед декоративних бочок, і на балконах! Скільки дівич-вечорів відбулося тут у кімнаті для невеликих компаній (до десяти осіб), скільки весіль зіграли на літній терасі — на тлі панорами Львова!..
Жодний із цих моментів не був би таким особливим без незабутніх страв. Саме тому на кухні Valentino, з її піччю на дровах, завжди кипить робота. Домашні спагеті, солоні від справжньої пармської шинки, та папарделе (іще один вид пасти) із солодкуватими креветками. Гострий тартар із соковитого тунця й смажена качка, кисла від соусу зі слив... Цей ресторан заворожує з першого шматочка. З першого ковтка — теж.
Як і в Італії, у Valentino добре знаються на вині, навіть зібрали немаленьку колекцію його видів, кожний із яких час до часу стає героєм дегустацій. Тепер будь-яку страву можна доповнити благородним напоєм. Печеного палтуса — «айвово-динячим» шардоне. Стейк із цілковито органічної яловичини — мерло-каберне; на смак воно як вишня із чорною смородиною. Вишукані сири — шампанським, наприклад із білого винограду піно, з нотами цитрусових і люкриці... Сомельє ресторану завжди порадить найбільш яскраве поєднання.
Шанувальники інших напоїв тут теж не сидять із порожніми келихами й чашками. Для них бар Valentino, країна різноманітних чудес, має безліч алкогольних і безалкогольних напоїв. Шотландський віскі, який видержували 18 років, із його шоколадно-карамельними нотами, та буряковий фреш, солодкий і без додаткового цукру. М’ятний чай, який бадьорить і заспокоює водночас, та баракито — кава зі згущеним молоком і ванільним на смак лікером. Бочкове пиво, трохи «цитрусове», і мохіто без рому... Львівсько-італійська щедрість не знає меж!
...Кожна подія, кожна мить — це окрема історія, яку завжди можна доповнити вишуканими стравами й витонченими напоями. Щоб такі історії щоразу перетворювалися на казку, у Львові є Valentino!