«Львівська Мануфактура Кави» — це виробник бадьорості. Жодна фабрика не може похвалитися такою продуктивністю. Учора тут обсмажували фруктово-квіткову арабіку й «землисту» робусту. (Зерна привозять сюди з усього світу.) Сьогодні готують не тільки звичне лате, а й «кавові забаганки» — з гранатовим соком, або анісом, або гарбузовим пюре... Завтра вибиратимуть зерно, щоб зварити його в альтернативний спосіб — у пуровері. (Фільтр-кава закладу тішить то шоколадними, то горіховими, то навіть винними нотами.) Одно слово, життя тут вирує без упину.
Зерно до зерна не приходить. Так, смак напоїв із південноамериканської кави м’який, солодкий; з карибської — «димний»; з африканської — яскравий, трохи кислий; з азійської — пряний... Усі ці тонкощі добре відомі закладу, тож кожна наступна чашка капучино тут часом так не схожа на попередню.
У «Львівській Мануфактурі Кави» перед гостем відчиняють двері до тисячі й одного аромату. Що ж вибрати: панамську арабіку, із якої виходить «абрикосово-цитрусове» еспресо? В’єтнамську робусту, американо з якої особливо подобається шанувальникам шоколадних нот? Азійську суміш обох сортів — на допіо зі смаком чорного перцю?..
Поки гість вибирає, заклад уже готує йому що-небудь до напою: львівський сирник, мигдалевий брауні, класичні горішки... Ба більше, поживні страви — від омлету з лососем до сочевичного супу, від сирного сандвіча до млинців із грибами... Утім, навіть для тих, хто має дуже хороший апетит, головним тут усе одно залишається кава. Про це в закладі нагадує кожна деталь.
Куди не гляне око, усюди то млинки, то портрет кави по-ірландськи (як би вона виглядала, бувши людиною?), то гумористичні постери з улюбленим напоєм... Є навіть стратегічний запас обсмажених зерен («При потребі енергії розбити скло»). З усього цього, разом із квітами на кожному столику, і складається неповторний затишок двоповерхового закладу «Львівська Мануфактура Кави». Усе це ніби говорить гостям: «Ви вдома».