«Галка» — це любов крізь віки. Складно уявити сучасний Львів без ніжної арабіки й міцної робусти з усіх куточків світу — від Мексики до Індії, від Ефіопії до В’єтнаму. Сто років тому культурна столиця була такою самою. Віддавши каві серце ще у XVIII ст., 1932 р. місто створило фабрику, що з досі обробляє зерна (тільки натуральні!). Саме вона відкрила цю славетну кав’ярню, де улюблений напій Львова варять не тільки в автоматі, а й, за давньою традицією, у джезві, на піску, роблячи смак оксамитовим. Де ж можна спробувати це диво? Лише за 50 м від філармонії!
Щойно гості переступають поріг цієї кав’ярні, заклад перетворюється на машину часу й переносить усіх у XX ст. Перед очима постають львівські пейзажі в червоних нішах, стільці із золотавими смугами, німецьке піаніно й підвісні люстри... Такій дореволюційній квартирі пасує не лише кава по-турецьки. Тут готують і «найкласичніше» американо, і кілька видів капучино, і коктейлі на еспресо, наприклад із шоколадом, морозивом і ваніллю... Навіть каву з ромом, віскі й лікером... Як із такими напоями не згадати про солодке!
До кави, з її нотами шоколаду з карамеллю, або перцю чилі з корицею, або яблука з гранатом тощо, «Галка» завжди має щось особливе. До її напоїв пасують і ніжні медовики, і соковиті вареники з вишнями, і цілий парад морозива, у якому фрукти зустрічаються з вершками й ваніллю... Усе за ще однієї традицією Львова. Утім, часом душа просить чогось більш поживного, ніж десерт, тож у кав’ярні готують і солоні страви. Це і борщ із бограчем, і деруни з голубцями, і салати: з «полядвицею», тобто свинячою корейкою, курячою печінкою, баклажанами...
Із закладом «Галка» кава завжди перетворюється на «найсмачнішу» історію.