«Галка» — це любов крізь віки. Складно уявити сучасний Львів без ніжної арабіки й міцної робусти з усіх куточків світу — від Мексики до Індії, від Ефіопії до В’єтнаму. Сто років тому культурна столиця була такою самою. Віддавши каві серце ще у XVIII ст., 1932 р. місто створило фабрику, що з досі обробляє зерна (тільки натуральні!). Саме вона відкрила цю славетну кав’ярню, де улюблений напій Львова варять не тільки в автоматі, а й, за давньою традицією, у джезві, на піску, роблячи смак оксамитовим. Де ж можна спробувати це диво? Лише за 50 м від храму Святого Папи Климентія!
Щойно гості переступають поріг цієї кав’ярні, заклад перетворюється на машину часу й переносить усіх у XX ст. Перед очима постають колони, що тримають скляну стелю, стільці з плетеними спинками, повітряні штори й декоративні дзеркала... Такій залі з недалекого минулого пасує не лише кава по-турецьки. Тут готують і «найкласичніше» американо, і кілька видів капучино, і коктейлі на еспресо, наприклад з апельсиновим соком... Навіть каву з ромом, віскі й лікером (просто алкогольні напої, наприклад іскристе вино, теж подають)... Як не згадати про солодке!
До кави, з її нотами шоколаду з карамеллю, або перцю чилі з корицею, або яблука з гранатом тощо, «Галка» завжди має щось особливе. До її напоїв пасують і ніжні медовики, і соковиті вареники з вишнями, і цілий парад морозива, у якому фрукти зустрічаються з вершками й ваніллю... Це вже не кажучи про ніжні-ніжні сирники, кислуваті від малини чи, наприклад, смородини...
Із закладом «Галка» кава завжди перетворюється на «найсмачнішу» історію.