Опис
«Борщ» — це ціла історія. Про непорушні традиції, за якими головна страва українців може бути якою завгодно: хоч із копченими ребрами, хоч із язиком, хоч із чорносливом... Про народну любов як до компотів з обліпихи чи вишень, так і до настоянок, зокрема на меді й гречаних зернах. Про те, що за улюбленими рецептами стоять епізоди з козацького життя (про кожний пишуть у меню). Духмяний бограч? То козаки на гетьманському весіллі гуляли. Ніжні вареники? То козаки на старий Новий рік пироги ліпили. Поживні деруни? То козаки в серпні картоплю копали... Скільки страв, стільки й історій.
«Борщ» — до самих кісток український ресторан. Рідне в ньому не тільки меню, повне страв зі свининою, буряком і бринзою, а й усе навколо. Петриківський розпис і колеса від брички на стінах, соління в банках і глиняні глечики, вишиті скатертини й розмальовані тарілки... У такій «світлиці» хочеться затриматися якщо не на тарілку телячої печінки, то хоча б на чашку карпатського чаю чи, може, келих персикового вина. У такому місці кожний почуває: «Я вдома».
Показати більше