Bar Baczewski — це старі й нові легенди. Деякі з них Львів пам’ятає ще з кінця XVIII ст., коли в місті побудували горілчану фабрику, одну з перших у світі. (За це культурна столиця вдячна родині на прізвище Бачевські.) Відтоді з’явилися десятки рецептів настоянок і наливок, кожний із яких тепер осучаснюють тут — у підземеллі із цілим «музеєм» рекламних плакатів тієї самої фабрики. Більш як 100 напоїв на солодкому шафрані, гіркому кмині, кислій порічці тощо — от що стало однієї з двох візитних карток цього місця. Яка ж друга? Звісно, авторські коктейлі.
Барменам закладу не бракує уяви.
Якось вони надихнулися історією першої поштової служби Львова й поєднали лаймовий джин із м’ятним кордіалом і карамельною піною. Вийшов легкий кислуватий напій зі смаком, як кажуть у Bar Baczewski, «легкого смутку за тим, на кого чекаєш». (Чекати в кам’яних стінах закладу, під кришталевими люстрами — окремий вид задоволення.) Тепер коктейль подають із листівкою для когось найріднішого, яку команда бару готова відправити замість гостя.
Відтак винахідники з-за прилавка повернулися з опери «Мадам Баттерфляй» і почали змішувати полуничний джин із персиковим і гранатовим лікерами. За вишуканістю цей «пристрасний» напій (його, до речі, підпалюють) гості часто порівнюють з арією Соломії Крушельницької.
Пізніше, захопившись творчістю фотографа Генрика Міколяша — одного з перших майстрів кольорового зображення, бармени створили «коктейль-емоцію». Вони додали до чорничного джину кордіал із гібіскусу, трояндову воду, лимонний фреш… Одно слово, усе, завдяки чому кисло-солодкий напій залишає по собі яскраві спогади. (Щоб ці спогади залишалися не лише в душі, але й у руках, коктейль подають із фотографією гостя.)
У закладі подбали навіть про тих, хто віддає перевагу безалкогольним поєднанням. Для таких гостей тут вигадали, наприклад, «Криваву Марисю» — пікантний коктейль з овочевої настоянки, медового сиропу й лимонного соку…
Якщо оригінальність — то Bar Baczewski!
Зауважте: бар розташований у підвалі «Ресторації Бачевських», звідки можна замовляти страви «нової галицької кухні».