Опис
«Завертайло» — це головний «випікайло» столиці. Заклад-винахідник, здатний поєднати круасан та ватрушку в «крутрушку», а круасан та еклер — у «кроклер». Пекарня, що влітку збираючи ожину, черемшу й бузину, а взимку «вітамінізуючись» кумкватом, фісташкою й фенхелем. Кафе, у якому немає жодної «нудної» страви. Адже хіба «нудні» буряк у дуці й солоні лимони? Хіба пересічні «варіолі» (вареники-равіолі) і хліб із жита й фільтр-кави? Для пекарні за крок від Софійського собору такі запитання риторичні.
«Завертайло» cам готує джеми, пасти й паштети. Витрачає 48 год., ферментуючи тісто,— усе заради того самого хліба з кмином і бобовою пастою (боби, до речі, теж ферментовані). Варить цільнозернову кашу, колдбрю й гречаний чай. Збирає натуральні й органічні вина, дійсно підхожі до всіх страв... «Завертайло» талановитіше за всіх відвертає столицю від нецікавого й некорисного. Хіба же не хочеться «завернутися» разом із ним?
Показати більше