Опис
«За двома зайцями» — п’єса, фільм, а з 2000 року — легендарний заклад, що став дореволюційним оазисом у центрі сучасного Києва. Старі театральні афіші й програми, порцелянові фігурки, чорно-білі фотографії столиці, городовий на дверях — усе занурює в атмосферу початку XX століття. Зачаровує й кухня — мікс страв Європи: українських, молдавських і болгарських. Тут і фарширована щука, і деруни, і томлена баранина з витриманими сирами... Особливо привертають увагу низка страв із зайця («Заячье минью»), запатентований «Трипільський еліксир» — суп із жолудів, який тут виносять у горщику з хліба, а також настоянки й вино.
Ресторан, повний кумедних артоб’єктів з однойменної кінострічки, не тільки береже історію Києва, а й формує власну. Так, тут є виникла незапланована традиція не закріплювати стрілу Купідона, який зустрічає гостей на сходах, оскільки відвідувачі регулярно її позичають. У закладі вважають такі крадіжки добрим знаком, адже вони означають, що в «За двома зайцями» панує кохання.
Показати більше
Найсмачніший борщ в Україні.
Один із моіх найулюбленіших закладів у центрі Києва. Чудова літня тераса. Ну а борщ - це взагалі витвір кулінарного мистецтва.