Опис
«Полтава» — це канонічні рецепти, фермерські овочі, власне виробництво солінь і слобожанського м’яса... Загалом, усе те, із чим асоціюється ім’я Євгена Клопотенка. Тут, у східноукраїнському серці столиці, подають шпундру, книші, качану кашу, ламанці, шовдарь, пундики, не боячись налякати гостей традиційними назвами. Не забувають, звісно, і про центр полтавського всесвіту — галушки, що так і рясніють м’ясними, рибними, овочевими, шоколадними й сирними начинками.
Від білого борщу до борщу вишневого, від миргородського сала до сома з квасолево-грибним кремом — у кожній страві відчувається повага до автентичності. Утім, бістро готове й на експерименти. Скажімо, суто український банош тут поєднують із японським місо. Крім того, у «Полтаві» вигадують рецепти алкогольних коктейлів «Наші люди». Назва не випадкова: напої з іван-чаю, какао, хересу, медового сиропу, лікеру тощо присвячено відомим українцям, як-от Панас Мирний, Олена Пчілка, Віра Холодна чи Іван Котляревський.
Недільні «посиденьки», «Опішнянський базар» (магазин кераміки, прикрас, книжок) із власним поштоматом, благодійні вечори... У цьому бістро є все, що дасть змогу будь-кому подолати стереотип про нетрендовість і некреативність національної кухні.
Показати більше