Опис
«Львівські пляцки» — це ласощі, гідні цісаря. Іще за Австро-Угорщини Галичина славилася двома речами: штруделями з тонкого-тонкого тіста й запіканками з жирного домашнього сиру. З XIX ст. ці страви не раз і не два встигли змінитися. Тепер довгі рулети, у які загортають то вишні чи яблука, то лосося, то шинку, стали ще легшими. Тепер великі й маленькі сирники з ожиною, шоколадом, персиками тощо стали ще ніжнішими… Тепер навіть найвибагливіші українці не можуть утриматися, щоб не зайти по щось у кафе, розташоване в ТЦ «Епіцентр».
У теракотових стінах пекарні «Львівські пляцки» кияни почуваються так само спокійно, як на галицьких кухнях позаминулого століття. Куштуючи штруделі, солоні від бринзи, і замовляючи каву (від американо до фрапучино) до сирників із малиною, гості насолоджуються тут кожною деталлю. Світниками, що виглядають як чотиристінні тертушки, прикріплені до круглих обробних дощок у борошні. Люстрами, на абажурі яких качалки водять хоровод. Банками з вишневим компотом, що червоніють на білих полицях…
«Львівські пляцки» — це не лише їжа й напої, це — затишок!
Показати більше