«Бавовна» — це потужний трансформер ресторанного світу. Геніальна простота щириці з вівсяною кашею; маринованої качки в тадемі з крем-фрешем; вафель, политих нотами вишні, тархуна й рому... Це лише три ранкових рецепти, а вже зрозуміло: звичайних, не авторських, поєднань тут не знайти. Далі ще цікавіше. В обід «Бавовна» перетворюється на Англію, яка знається не лише на чаї, а й на солодощах і закусках на трирівневих етажерках. Відтак... Відтак тут спалахують гастровечері. Устриці, наповнені полуничним желе та — увага! — маринованою ялинкою. Перепілки, фаршировані хурмою. Судак, просмажений разом із салікорнією... Дива!
Приклади, від яких ноги самі несуть у «Бавовну», можна наводити без кінця. Малиново-огіркове гаспачо. Сом зі смаженою малиною й абрикосовим кошо. Кабан з устричним кремом. Морква: маринована, перетерта на пюре й перетворена на желе... І щосезону — нові ідеї, про які докладно розповідають офіціанти. Сюди варто приходити вже по закуски. Утім, «Бавовна» має ще дещо: колекції чаю, фрешів, кави, вин, коктейлів, віскі... Колекції, може, не такі незвичайні, але привабливі для тих, хто зважає на напої.
...Будь-яку гастрономічну ідею можна відкласти на безрік. Будь-яку можна виношувати роками, не наважуючись втілити її на кухні. Однак «Бавовна» сміливо береться до найнеочікуваніших рецептів, повсякчас проголошуючи девіз: «Коли, як не зараз?»