«Баба Ґануш» — це дух ліванського ринку. Тільки там, серед прилавків на Близькому Сході, можна дізнатися, яким насправді має бути м’ясо з відкритого вогню. Наскільки соковитим, духмяним, пряним від каджуну, тобто суміші перцю й часнику, або кислувато-солодким від грецького йогурту й маринованої цибулі... На щастя, киянам для цього не потрібно вирушати до далекого Лівану. Чому? Тому що в цей ресторан уже привезли звідти цілу низку рецептів шашлику, мабуть, головної зі східних спокус.
Звісно, ніжне смажене м’ясо — не єдина річ, яку Азія подарувала Києву. Це зрозуміло вже з назви закладу, адже що таке бабагануш? Легендарна закуска (у Лівані кажуть: мезе) з печених баклажанів, а ще часнику, перцю чилі, лимонного соку, оливкової олії... Це, напевно, одна з найбільш насичених страв, принаймні з тих, що коли-небудь опинялися в українській столиці. Крім зоряної закуски, на гостей чекають і каак — хліб у кунжуті, і фалафель — кульки зі смаженого гороху нут, і татараш — пельмені... Це меню для тих, хто не може жити без відкриттів!
Потрапити в «Баба Ґануш» — це потрапити в зовсім інший світ. Навколо — безліч живих рослин, особливо віялових пальм, і плетені крісла. Над головою — смугасті накриття (під такими ліванські торговці ховаються від сонця) та зроблені з колосся люстри. У повітрі — аромати східних спецій... У такому ресторані гості легко забувають, що насправді вони все ще в Україні. Саме тому в барі, крім компоту хошаф та айрану, стільки напоїв, що нагадують про дім. Це квас і безалкогольне пиво, це домашнє вино з Одеси (біле, рожеве, гранатове...), це настоянки на вишні чи малині...
Це все, що потрібно, щоб відпочити одночасно і в Україні, і в Лівані!