«Цукерня» — це солодкі історії старого Львова. Такі штруделі у вишневому соусі, такі сирники з родзинками, такі шоколадні торти й тістечка в культурній столиці готували здавна, ще на початку ХХ ст. Рецепти цих солодощів десятиліттями жили на затертих сторінках куховарських книг, переходячи з роду в рід і стаючи все ліпшими. Так тривало до 1999 р. Що сталося потім? Потім безліч солодких традицій (рулет із маком, м’ятне печиво, наполеон!..) оселилися тут — у кафе з антикварною шафою й багатошаровими шторами. Так народилася найвідоміша кондитерська міста.
Усі ласощі — від полунично-базилікового зефіру до класичного круасана, від пломбіру до карамельно-горіхових цукерок — тут готують руками. Навіть мигдалеве борошно на макарони, навіть згущене молоко на піскові горішки кондитери роблять самі, з, як і завжди, натуральних продуктів... Усе, щоб почути від гостей щире «Як у дитячі роки!». Усе, щоб «Цукерня» навіювала спогади про рідний дім.
Це кафе з першого погляду викликає у львів’ян солодкі асоціації. Кремові стіни трьох його залів, укриті шпаровинням із яєчною шкаралупою, нагадують про начинку класичних еклерів і мигдально-кокосових тортів. Дерев’яні стільці, частково пофарбовані в молочний колір, здаються ласощами з відразу двох видів шоколаду — молочного й білого. Мармур на підлозі й прилавку тішить око світло-коричневими прожилками, які аж хочеться назвати карамельними... Здається, що сама «Цукерня» і є десерт!
Серце цього закладу б’ється в ритмі солодощів, а проте шанувальники більш поживних страв теж знаходять у меню чимало цікавого. Так, ранок тут може починатися з круасанів, повних сливового джему, а може — з яєць пашот. Удень у кафе замовляють не лише пироги з яблуками, але й пінцу з гострою салямі, солоним пармезаном, кислими помідорами... Увечері сюди приходять як по торти із заварним кремом, так і по котлети зі щуки, пасту карбонара, особуко з коренеплодами... «Цукерня» знає: щоб зробити життя солодким, не завжди потрібен цукор.
Не менш розмаїту картину гості бачать і в барі. Так, крім кави, як класичної, так і «альтернативної» (з пуровер-чайника), у меню є і фреші, і коктейлі (від мімози до негроні), і віскі... Особливу популярність серед усіх мешканців бару має вино. К’янті (червоне), у якому відчутна солодкість фіалок; «медово-яблучне» шардоне (біле); зинфандель (ігристе) зі смаком червоних ягід... На шанувальника не лише солоних страв, але й напоїв тут чекає не менш багатий вибір, ніж на цінителів солодкого: «Цукерня» рада всім!