Samna — кулінарний преміум-проєкт, що втілює нерозривну єдність історії та сучасності. Ресторан розташовано в будівлі самого кінця XVIII століття. Спочатку тут був маєток турецького сановника Костянтина Іпсіланті, пізніше — майстерня Києво-Печерської лаври. Як і особняк-музей, меню закладу — культурний мікс. Шеф-кухар зібрав давні арабські й ізраїльські рецепти в подорожі найменшими єврейськими селищами і осучаснив страви, виробивши власний стиль без будь-яких обмежень.
Кухня Samna — близькосхідна з акцентом на локальні вподобання: спеціально для киян розширили список супів. Крім їжі, заклад пропонує вина більш як 250 сортів і коктейлі, а також розваги. На цокольному поверсі є музичне обладнання, яким уже встигли скористатися DJ KÂTE, Indifferent Guy, Artaria тощо. Цікаво, що ні в цьому, ні в інших чотирьох залах ресторану гості не бачать інженерних комунікацій: усі кабелі й дроти дизайнери ретельно приховали, щоб відродити історичну атмосферу маєтку.