NĂM — це єдність п’яти природних і кулінарних стихій. Колись в’єтнамський світ складався з елементів, у гармонії яких народжувалися смаки. Так, земля створювала солодкість, поєднавшись із водою, і солоність, зустрівшись із вогнем... Щоб не порушувати споконвічний баланс, гості NĂM, як і будь-який в’єтнамець, не обмежуються однією стравою. Вони куштують устриці вслід за димсамами й восьминога гриль разом із немами. Вони балують себе качкою в дуеті з кумкватом і хрумтять кальмарами... Вони не втомлюються насолоджуватися роботою Ектора Хіменеса-Браво.
Славетний кухар не просто зібрав морепродукти й локшину, рис і крабове м’ясо, в’єтнамські традиції й французькі, із колоніального минулого, акценти. Він створив унікальний список страв — не автентичних, а нетривіально автентичних. Тому такого салату з папаї, такого тунця татакі, таких броколі з грибами, такого ягняти з бобами нема більше ні в кого. Ні в кого, крім в’єтнамців, звісно.
У NĂM, царстві фресок й антикваріату (тут є навіть двері, що прожили три століття), подбали й про напої. Тут готують «найтропічніші» смузі, перемішуючи «стихії» манго, каламансі, банану й кокосового молока. Тут вибирають червоний чай і додають у каву згущене молоко: саме так зазвичай і роблять у В’єтнамі. Тут пропускають класичні коктейлі крізь азійську призму, збирають рідкісні вина, пропонують ром... Тут роблять незвичне ще незвичнішим.