Опис
«Канапа» — це ідея, до якої доклав руку — і душу — Олег Скрипка. Ресторан — книга дореволюційних рецептів, яку писали всі українські регіони мовою несправедливо забутих ріпи, пастернаку й топінамбуру. Музей-салон, що крізь віки несе смаки карася, начиненого соліннями й цибулею, сливово-грушевого борщу та поляндвиці. Галерея, у якій простота холодцю сусідить з елегантністю устриць та ікри, а звичні вареники — із молекулярною сметаною. Дерев’яна велич будинку XIX ст., яка не залишає шароварництву жодного шансу на існування.
Різьблені крісла й комоди, гіпнотичні картини й камін... У «Канапі» усе не натякає, а говорить прямо: тут не так, як будь-де ще. Тому борщ подають не в тарілці, а в голові капусти, а медальйони поливають соусом зі зморшків. Тому фантазію ресторану виливається не лише в чай зі смаком карпатського лісу й вітчизняне вино, а й у коктейлі з нотами Подолу, Євпаторії чи «Лісової пісні»... Тому «Канапа» — це підручник зі справжньої української кухні, просякнутої справжнім українським духом.
Показати більше