ANCY — це два Середземномор’я. Одне — по-сімейному затишне, світле, з критим майданчиком надворі й окремим куточком для найменших гостей. Ідеальне місце для бесід за тушкованою індичкою на солонуватому крем-сирі, зробленому з тунця, чи пастою з пармською шинкою, солодкою й пряною. Друге — енергійне, обгорнуте напівтемрявою, з відкритою терасою та підсвіченим баром. До пізньої години тут порядкують авторські коктейлі, кислі від джину на ожині чи солодкі від текіли з банановим сиропом, та раки з устрицями... Один ресторан — два зали з двома ритмами життя.
Цей заклад — світ бароко й водночас мінімалізму, натхненний невеликими кафе Франції, Італії та Греції. Так само, як на європейському Півдні, тут усе потопає в тихій розкоші й квітах: десь — живих гортензіях і герані, десь — намальованих піонах і травневих персиках. З першого погляду зрозуміло: ANCY, з його золотавими дугами навколо дзеркал і кремовими скатертинами,— сама чуттєвість. Тут кожна нота смаку звучить тонко, вишукано: стейк рибай зачаровує соковитістю, печений батат — хрусткістю, безлактозні сирники — повітряністю... У такому місці на шедевр перетворюється все, навіть олів’є.
Середземноморські оази не існують не лише без лосося сувід, баранячого каре та інших витворів кулінарного мистецтва, але й без вина. ANCY — не виняток. Бар ресторану повен вишуканих вин, зокрема вінтажних, як-от «цитрусове» шампанське із шардоне 2013–2015 рр. Німецький рислінг, чилійське каберне, іспанське паломіно... У меню — безліч сортів, із їхніми квітковими, ягідними та фруктовими нотами смаку й аромату. (Найліпше ці напої розкриваються у VIP-кімнаті на другому поверсі, де компанії до 20 осіб відпочивають біля штучного каміна.)
Для шанувальників чогось більш міцного ANCY має, наприклад, колекцію віскі — від поширеного «яблучного» напою з Теннессі до дечого рідкісного. Це, скажімо, односолодовий скотч Macallan, що вражає багатою палітрою смаку, у якій можна відчути і ваніль, і родзинки, і карамель з імбиром... Для тих, хто, навпаки, віддає перевагу безалкогольним напоям, меню рясніє кавою, фрешами, чаєм... Особливо око вабить лимонад, у якому кисла маракуйя зустрічається з османтусом — по-медовому солодкими квітами.
Кожна страва, кожний напій в ANCY — це довершеність, якій пасує так само довершена музика. Тому в кінці кожного тижня тут, у залах із м’якими кріслами чи на квітучих терасах, розливаються голоси саксофону, скрипки, бандури чи навіть диджей-пульта. Саме в такій атмосфері душа остаточно проймається південною легкістю цього ресторану й поринає в океан насолоди. Саме в такому місці Київ починає нашіптувати гостям найчарівнішу із середземноморських казок.