Teddy — це барліг посеред Львова. Чому барліг? Тому що тут мешкає незвичайна сім’я з 13 іграшкових ведмедів. Ці звірі, великі й м’які, уже встигли розгадати кожний кухарський секрет. Тому, хто підсідає до них, клишоногі залюбки розповідають усе. Що в піці тут, хоч по-неаполітанськи тонкій (30 см), хоч по-нью-йоркськи поживній (50 см), немає дріжджів, як і в домашньому хлібі за заквасі. Що пасту в закладі ліплять руками, лише з італійського борошна. Що у винній карті — понад 150 напоїв, зокрема справжнє шампанське... Музика для вух!
Ніхто вже не згадає, як ведмеді забрели в Teddy. Може, шукали, де б провести бенкет (у ресторані якраз є місце для свята на 50 осіб)? Чи дослухалися до Джонна Леннона, точніше, його портрета, який закликає уявити піцу? (Клишоногі «науявляли» коржі, повністю вкриті гострою пепероні, і бортики, викладені солодкою копою, тобто шинкою, і анчоуси в гострому меді... Як після таких фантазій піти, не скуштувавши всіх круглих шедеврів?) Чи просто вподобали білі стіни із цегли, кришталеву люстру й сімейство хлорофітумів?..
Хай там як, а тепер 13 ведмедів (число, до речі, приносить удачу) мешкають у кулінарному раю.
У Teddy нікому не буває самотньо: навіть якщо гість приходить один, він завжди може запросити до столу клишоногих, які знають меню напам’ять. Комусь вони радять стейк із тунця, трохи кислий від понзу — соусу із цитрусових. Комусь — ризото із солодкими лисичками в трюфельній піні. Комусь — філе міньйон, солонуватий делікатес зі смаженої яловичини... Одно слово, не лише піцу й пасту.
На вині ведмеді знаються не гірше. Який напій вони пропонують до сандвіча з яловичиною? Звісно, санджовезе, тобто «вишнево-трав’яне» червоне. Який — до лосося з картоплею? Безумовно, шардоне; смак цього білого вина нагадує смак вершків із ваніллю. Який — до креветок і копчених помідорів? Звичайно, розе із ширазу й іще кількох сортів, яке тішить солодкістю стиглої малини... Сьогодні душа лежить не до вина, а до якихось інших напоїв? Teddy готовий і до цього.
Безліч саверів та інших коктейлів на джині, текілі, бурбоні тощо. Домашні лимонади з вишнею та апельсином, або фіалкою та м’ятою, або медом. Пшеничний ель із цитрусовими нотами (ресторан, до речі, бере участь у його створенні) і солодка крем-кава... Такого багатого вибору 13 пухнастих мешканців не бачили в жодному лісі, тож тепер говорять: «Якщо розмаїття — то Teddy!»