«Пара Джанов і Портвейн» — це бар на честь незабутого предка. Сакартвело, Вірменія, Україна — що буде, якщо поєднати дух таких різних країн? По-перше, геній кінематографу Сергій Параджанов. По-друге — цей заклад, у якому на світ їжі та напоїв вирішили подивитися очима режисера. Що із цього вийшло? Бар — колекціонер портвейну (найміцнішим видам — до 30 років). Буфет, повний домашніх закусок: від бастурми до артишоків, від оливок гриль до лосося гравлакс. Пекарня, славна тонким хлібом із 15 травами, зокрема женгялом... Неповторне місце!
Зовні — фасад, що нагадує масивну шафу з безліччю пляшок (у них, до речі, не лише портвейн, але й херес, мадера, вермут тощо). Усередині — зали зі світло-сірими стінами (на них де-не-де можна побачити цитати Сергія Параджанова) та подвір’я з плющем і геранню... У цьому затишному місці все продумано до дрібниць, зокрема меню, стилізоване під ту саму книжку Михайла Коцюбинського. Тільки на сторінках цієї «повісті» — не історія закоханих гуцулів, а солодкуватий сир бурата, пікантний соус-пюре мухамара, кисла долма... Європейські та східні дива.
Сергій Параджанов казав: «Я помщуся світу любов’ю». Схоже, бар «Пара Джанов і Портвейн» мститься світу смаком.