Опис
«Язиката Теща» — талановита господиня. Усе в неї виходить легко й, головне, смачно: і гострий бограч, і солоні чебуреки із сулугуні, і солодкі вареники з вишнями... На кухні в Тещі завжди кипить робота. Поки на сковороді шиплять свинячі стейки, жінка місить тісто на хліб із льоном; поки в печі рум’яняться штруделі,— ріже бринзу на салат... Іще й встигає розповідати історії. Про те, як об’їздила Італію, Південну Африку й навіть Нову Зеландію, щоб зібрати колекцію вин. Про те, як почала готувати лимонади з м’ятою, лате з льодом і настоянки — від «вишнівки» до «медівки»... Яка енергійна жінка!
Як усі хороші господині, Язиката Теща не забуває про затишок у домі. Її гості снідають, обідають і вечеряють у світлих залах із безліччю цікавих дрібниць. Глиняні глечики, прикрашені національним розписом, сухе колосся у вазах, сільські пейзажі на стінах — усе тут таке рідне, таке «затишне»... Господиня береже кожну деталь як зіницю ока. Навіть поставила біля входу двох лицарів, від потилиці до п’ят в обладунках... Усе правильно зробила: дім, у якому люблять українську кухню,— це щастя, а за щастя, якщо доведеться, варто боротися!
Показати більше