«Анчоусна» — це одеський порт посеред Львова. Хоча культурній столиці бракує Чорного моря, їй зовсім не бракує чорноморських рецептів. Усе завдяки цьому ресторану — королівству сирих устриць, смаженого лосося та варених креветок. Саме тут ніжний оселедець перетворюється на фірмовий форшмак, мідії пірнають у винно-часниковий соус, а кальмари вирушають у фритюрницю... Хто ж править цим королівством? Звісно, його величність анчоус. Його, жирного й по-морському солоного, тут можна зустріти і на брускеті, і в бургері, і в банці з маринадом... Щокроку!
«Анчоусна», наче рибальськими сітями (такі якраз висять тут і на вході, і в залі), ловить гостей то на тюльку, то на окуня, то на кальмарів... На безліч свіжих дарів морської хвилі, більшість із яких ресторан добуває самостійно. (Час до часу сюди також кличуть куштувати дорадо з Туреччини, або тунця з Греції, або...) Варто лише спійматися на такий спокусливий гачок — і перед очима з’явиться зовсім інший світ.
На фасаді — кітви й рятувальні круги, на блакитних стінах — чайки, під стелею — цілий табунець пластмасових анчоусів... У такому закладі ризото, окрошка, олів’є тощо «звучать» зовсім по-одеськи, по-літньому. Щоб остаточно поринути в атмосферу портового міста, гостям залишається тільки замовити щось із напоїв: журавлинний морс або томатний пунш, домашню «хріновуху», бочкове просеко... Три, два, один — і «Анчоусна» вмикає режим літа на пляжі, навіть якщо за вікном — зима. Що може бути ліпшим?